Våra behandlingar​

Hos oss i Tandläkarpraktik Famili AB, finns många olika behandlingar att välja emellan. Vi har många års erfarenhet av båda almän tandvård, estetisk tandvård och andra specialbehandlingar. Så oavsett vad ditt behov är, står vi klar att hjälpa dig på bästa möjliga sätt och sätter din trygghet först. Här har vi samlat de behandlingar som vi erbjuder. Ring eller book gärna en tid för att höra mera om vad vi kan göra för precis dig.

Rissne Tandbehandlingar

På Tandläkare Rissne är vi dedikerade till att erbjuda ett omfattande utbud av tandbehandlingar, och säkerställer att våra patienter lämnar mottagningen med det ljusaste leendet. Våra tjänster i Rissne, Sundbyberg täcker varje aspekt av tandvård, från akut hjälp till estetiska förbättringar, och skapar en grund för exceptionell munhälsa.

Vad är Akut Tandvård?

En tandvårdsnödsituation avser en plötslig och ofta smärtsam munsjukdom som kräver omedelbar uppmärksamhet från en tandvårdsspecialist. Dessa nödsituationer kan inträffa oväntat och kan bero på olika faktorer. Här är några vanliga situationer som räknas som tandvårdsnödsituationer:

 1. Svår Tandvärk: Intensiv och ihållande tandvärk kan indikera en underliggande problem som en tandinfektion eller abscess, vilket kräver omedelbar utvärdering och behandling.

 2. Utslagen Tand: Om en tand slås ut på grund av en olycka eller skada ökar chansen att rädda och återansluta tanden med snabb tandvård.

 3. Trasiga eller Skadade Tänder: Trauma eller skada kan orsaka att tänder bryts eller skadas. Detta kan vara smärtsamt och påverka din förmåga att äta och tala korrekt.

 4. Förlorade Tandfyllningar eller Kronor: Förlusten av en tandfyllning eller krona kan exponera känsligt tandvävnad och kräva snabb reparation för att förhindra ytterligare skador.

 5. Muninfektioner och Abscesser: Infektioner i munnen kan leda till svår smärta, svullnad och till och med feber. Omedelbar behandling är nödvändig för att förhindra att infektionen sprider sig.

 6. Blödande Tandkött eller Muntrauma: Okontrollerat blödande från tandköttet eller skador på munens mjuka vävnader bör hanteras snabbt för att förhindra komplikationer.

 7. Föremål Fastkilade Mellan Tänder eller I Tandköttet: Föremål som fastnat mellan tänderna eller i tandköttet kan orsaka obehag och kräva professionell borttagning.

 8. Svår Svullnad eller Smärta i Käken: Svullnad eller smärta i käkområdet kan indikera ett allvarligt problem, såsom en tandinfektion eller en påverkad visdomstand.

Det är avgörande att förstå att ignorera en tandvårdsnödsituation kan leda till ökad smärta, komplikationer och mer omfattande behandlingar längre fram. Om du upplever någon av dessa tandvårdsnödsituationer, kontakta omedelbart en tandvårdsspecialist för utvärdering och lämplig vård.

akut_tandläkare

Dental Anxiety

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Dental Anxiety

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Dental Anxiety

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Dental Anxiety

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Tandkronor

Tandkronor, även kända som tandhuvar, är skräddarsydda restaureringar som täcker och skyddar skadade eller försvagade tänder. De är utformade för att återställa styrka, funktion och utseende hos en tand samtidigt som de ger långvarigt stöd. Kronor används vanligtvis i olika situationer, inklusive:

 1. Återställning av Skadade Tänder: Kronor används för att reparera tänder som har betydande karies, sprickor eller sprickor, där en fyllning inte skulle ge tillräckligt med stöd.

 2. Efter Rotfyllningsbehandling: Efter en rotfyllningsbehandling placeras ofta en krona på den behandlade tanden för att stärka den och förhindra ytterligare infektion.

 3. Kosmetiska Förbättringar: Kronor kan användas för kosmetiska ändamål för att förbättra utseendet på missfärgade, missformade eller dåligt justerade tänder.

 4. Ersätta Stora Fyllningar: När en tand har en stor fyllning kan en krona rekommenderas för att ge bättre skydd och förhindra att tanden går sönder.

 

tandkronor
akut tandläkare rissne

Tandbroar

 

Tandbroar är fasta restaureringar som används för att ersätta en eller flera saknade tänder. De består av en eller flera konstgjorda tänder, kallade pontiker, förankrade vid intilliggande friska tänder eller tandimplantat. Tandbroar är fördelaktiga för:

 1. Återställa Ditt Leende: Tandbroar fyller de hål som lämnas av saknade tänder, återställer ditt leendes utseende och hjälper till att bibehålla rätt justering.

 2. Förbättra Tuggning och Tal: Saknade tänder kan göra det utmanande att äta och tala bekvämt. Tandbroar återställer din förmåga att tugga och prata med självförtroende.

 3. Fördela Tuggkraft: Tandbroar fördelar jämnt tuggkraften över intilliggande tänder, vilket förhindrar överdriven slitage och belastning.

 4. Bevara Ansiktsformen: Saknade tänder kan leda till förändringar i ansiktsutseendet. Tandbroar hjälper till att bibehålla ansiktsstrukturen och förhindra att ansiktet hänger.

Både tandkronor och tandbroar anpassas för att matcha färgen, formen och storleken på dina naturliga tänder, vilket säkerställer ett sömlöst och naturligt resultat. Oavsett om du behöver stärka en försvagad tand med en krona eller ersätta saknade tänder med en bro, kan dessa tandvårdslösningar förbättra både din munhälsa och ditt leendes estetik.